Gökyüzü Forum
Merhaba! Dur dur, hemen kapatma! Forumumuza üye olman gerekiyor, evet sana ihtiyacımız var. Yalnıız, aktivasyon gerek... Eh, ona da üşenmezsin değil mi ? Hadi bekliyorum ben üye ol butonuna tıkla, yalnızca 5 dakikada üye olacaksın^^. Hadii.
Gökyüzü Forum
Merhaba! Dur dur, hemen kapatma! Forumumuza üye olman gerekiyor, evet sana ihtiyacımız var. Yalnıız, aktivasyon gerek... Eh, ona da üşenmezsin değil mi ? Hadi bekliyorum ben üye ol butonuna tıkla, yalnızca 5 dakikada üye olacaksın^^. Hadii.
Gökyüzü Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

“Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir?

2 posters
YazarMesaj
Wendy
Admin
Admin
Wendy

“Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir? Empty
MesajKonu: “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir?   “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir? EmptyPaz Ağus. 30, 2015 12:03 pm

“Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir? Marie_Antoinette_Young2

“1789 yılıydı ve Fransız Devrimi tüm hızıyla cereyan etmekteydi. Paris’teki yoksullar ayaklandılar çünkü yiyecek ekmekleri yoktu. Bu sırada Kraliçe Marie Antoinette “ekmek bulamayanlar pasta yesin” şeklindeki ahmakça öneriyi ortaya attı.” Çoğu kişinin doğru bildiği yanlışlardan birisi daha... İlk sorun şu ki, bahsedilen şey pasta değil brioche adlı verilen ve ekmeğe çok benzeyen bir çörekti. Bu durumda bu sözler iyi niyetli bir girişim olabilir: “Eğer ekmek istiyorlarsa onlara iyi cinsinden verin.” Kaldı ki bu sözleri söyleyen Marie Antoinette değildi. Bu ifade en aşağı 1760’tan beri aristokratik çürümenin tasviri olarak yazılı bir biçimde kullanılıyordu. Jean-Jacques Rousseau bu ifadeyi daha 1740’ta duyduğunu ileri sürüyordu.
MRs.O`Brien
Özel Üye
Özel Üye
MRs.O`Brien

MesajKonu: Geri: “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir?   “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir? EmptyPaz Ağus. 30, 2015 8:30 pm

oha çok saol
Wendy
Admin
Admin
Wendy

MesajKonu: Geri: “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir?   “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir? EmptyPaz Ağus. 30, 2015 9:12 pm

ne demek^^

“Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen kimdir?
1 sayfadaki 1 sayfası