Gökyüzü Forum
Merhaba! Dur dur, hemen kapatma! Forumumuza üye olman gerekiyor, evet sana ihtiyacımız var. Yalnıız, aktivasyon gerek... Eh, ona da üşenmezsin değil mi ? Hadi bekliyorum ben üye ol butonuna tıkla, yalnızca 5 dakikada üye olacaksın^^. Hadii.
Gökyüzü Forum
Merhaba! Dur dur, hemen kapatma! Forumumuza üye olman gerekiyor, evet sana ihtiyacımız var. Yalnıız, aktivasyon gerek... Eh, ona da üşenmezsin değil mi ? Hadi bekliyorum ben üye ol butonuna tıkla, yalnızca 5 dakikada üye olacaksın^^. Hadii.
Gökyüzü Forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

AnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

Evrendeki En Düşük Sıcaklık

2 posters
YazarMesaj
Wendy
Admin
Admin
Wendy

Evrendeki En Düşük Sıcaklık Empty
MesajKonu: Evrendeki En Düşük Sıcaklık   Evrendeki En Düşük Sıcaklık EmptyPaz Ağus. 30, 2015 12:13 pm

Bilim insanlarına göre bir şeyi ne kadar soğutursanız soğutun mutlak sıfır olarak adlandırılan 0 Kelvin'e (-273,15°C) kadar yaklaşırsınız, ama bu sıcaklığa ulaşamazsınız. Fizikçiler ise laboratuvar ortamında mutlak sıcaklığa hayli yaklaşmış durumdalar. Örneğin Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden (MIT) Wolfgang Ketterle ve ekibi 2003 yılında, laboratuvar ortamında sodyum atomu içeren bir gazı mutlak sıfırın yaklaşık 2x10-9 derece üstüne kadar soğutmayı başardı. Doğal ortamda keşfedilen en düşük sıcaklık ise 1995 yılında Dünya’dan beş bin ışık yılı uzaklıktaki Bumerang Bulutsusu’nda gözlemlendi. Ömrünün sonuna gelmiş bir yıldızdan fırlatılan bu toz ve gaz bulutu Centaurus Takımyıldızı’nda bulunuyor. Gaz bulutunun hızlı bir şekilde genleşmesinin sonucu olarak hayli soğuyan ortamın sıcaklığı 1 Kelvin'di yani mutlak sıfırdan sadece 1°C fazlaydı.
Alyssa.
Admin
Admin
Alyssa.

MesajKonu: Geri: Evrendeki En Düşük Sıcaklık   Evrendeki En Düşük Sıcaklık EmptyPaz Ağus. 30, 2015 3:03 pm

Bilgi için teşekkürler.
https://gokyuzuforum.yetkin-forum.com
Wendy
Admin
Admin
Wendy

MesajKonu: Geri: Evrendeki En Düşük Sıcaklık   Evrendeki En Düşük Sıcaklık EmptyPaz Ağus. 30, 2015 5:08 pm

Rica ederim^^

Evrendeki En Düşük Sıcaklık
1 sayfadaki 1 sayfası